OmgevingConnect is een online bibliotheek van Vanden Broele

Joke Schauvliege: "Ik geloof oprecht in de kracht van de lokale besturen"

Volgende week verschijnt in Stuur - hét tijdschrift voor leidinggevenden in lokale besturen - een interview met Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege. De minister overloopt in het gesprek haar beleid en voert daarin een opmerkelijk pleidooi voor de rol van lokale besturen. Het interview in 3 quotes:

  • "Het is belangrijk dat we de schaarse open ruimte dier er nu nog is, heel goed inkleuren. En voor mij is het cruciaal dat de lokale besturen hierin heel veel inspraak krijgen"
  • "Ikzelf ben voorstander van de invoering van statiegeld voor blikjes en plastic flessen. En ik voel op dit vlak ook een positieve 'vibe' bij de lokale besturen. Zij beseffen ook dat hiermee hun kosten voor de opruiming van zwerfvuil serieus zullen afnemen"
  • "Het nieuwe beleidsplan ruimte Vlaanderen, dat er volgend jaar komt, zal veel meer vrijheid geven om heel gebiedsgerict met lokale besturen en andere actoren aan de slag te gaan"

Lees hieronder in primeur het integrale interview.

Deel deze update via LinkedIn
Deel deze update via Facebook
Deel deze update via Twitter
Deel deze update via e-mail

Lees meer in OmgevingConnect

Al onze nieuwsberichten in uw mailbox?

Schrijf u in op onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe regelgeving, relevante actualiteit, niet te missen opleidingen en studiedagen, ...