OmgevingConnect is een online bibliotheek van Vanden Broele

TOO - Tijdschrift voor Omgevingsrecht en Omgevingsbeleid

TOO, het driemaandelijkse tijdschrift van de Vlaamse Vereniging voor Omgevingsrecht (VVOR) en Vanden Broele, bekijkt wetgeving, rechtsleer, rechtspraak en beleid door een heldere bril. Het houdt zo als geen ander de vinger aan de pols van het omgevingsrecht en het omgevingsbeleid.

Uw vinger aan de pols van het omgevingsrecht en het omgevingsbeleid

Door hun omvang, complexiteit en draagwijdte zijn de (juridische en maatschappelijke) ontwikkelingen op het vlak van milieu en ruimtelijke ordening niet altijd makkelijk bij te houden.

Wie niet voortdurend achter de feiten aan wil lopen, kan rekenen op TOO, het driemaandelijkse tijdschrift van de Vlaamse Vereniging voor Omgevingsrecht (VVOR) en Vanden Broele.

Want TOO staat voor dialoog en gaat over standpunten, ver weg van de platgetreden paden. Het tijdschrift is onmisbare lectuur voor iedereen die bij de bescherming en de ordening van de menselijke leefomgeving betrokken is.

TOO Mockups Omgevingconnect.Be (3) (1)

TOO is ...

Voor iedereen toegankelijk

In TOO geen kurkdroge teksten, wel vlot verteerbare bijdragen waar zowel juristen als niet-juristen mee aan de slag kunnen. TOO slaat zo een brug tussen iedereen die bij de bescherming en de ordening van de menselijke leefomgeving betrokken is: ambtenaren, advocaten, bedrijfsjuristen, magistraten, ordehandhavers, academici, ...

Gefocust op omgevingsprofessionals

Achter TOO staat een redactieteam van omgevingsprofessionals onder leiding van hoofdredacteur Isabelle Larmuseau. Als geen ander weten zij alle beeldbepalende omgevingsrechtspraak te selecteren. Dankzij correspondenten houdt TOO bovendien moeiteloos voeling met het lokale niveau.

Behapbaar

TOO schotelt u om de drie maanden een royale portie spraakmakende columns, boeiende artikels en pertinente commentaarstukken voor. Boeiende bijdragen over vernieuwende wetgeving gaan hand in hand met heldere besprekingen van actuele vonnissen en arresten.

Papier én digitaal

TOO-abonnees ontvangen hun tijdschrift niet alleen elk kwartaal in de brievenbus. Ze kunnen het ook online raadplegen, via OmgevingConnect. Met alle voordelen die daarmee gepaard gaan, zoals een snelle toegang tot het volledige online archief en tot de integrale teksten van alle besproken arresten. 

Kwalitatief en voordelig

TOO combineert een hoge kwaliteit met een scherpe prijs. Dat maakt van het tijdschrift een unieke en voordelige informatie- en referentiebron voor iedereen die met kennis van zaken (juridisch) weerwerk wil kunnen bieden.

Gratis voor VVOR-leden

Leden van de Vlaamse Vereniging voor Omgevingsrecht (VVOR) ontvangen TOO helemaal gratis en genieten bovendien mooie kortingen op talrijke events. Ontdek de vele voordelen van het VVOR-lidmaatschap op www.omgevingsrecht.be.

Leest u TOO al?

Hou met TOO de vinger aan de pols van het omgevingsrecht en het omgevingsbeleid.

Artikels in de kijker

Nieuwigheid, onwetendheid en het onbekende: onzekere wetenschap en de “grenzen van de wetenschap”-doctrine

Kathleen Garnett

In de afgelopen eeuw heeft de mensheid voldoende kennis verworven over de schade die nieuwe, antropogene producten en processen toebrengen aan het milieu en het algemeen belang. In een beklijvende bijdrage gaat Kathleen Garnett hier dieper op in en beschrijft ze waarom het dan ook belangrijk is om de doctrine van de “grenzen van de wetenschap” te rehabiliteren als een nuttige voorloper van het voorzorgsbeginsel, en om een nieuwe aanpak te overwegen voor de regulering van gevaarlijke nieuwe, antropogene stoffen.

Het PFOS-schandaal door een mensenrechtenbril

Laurens Lavrysen

Het PFOS-schandaal is het grootste milieuschandaal uit de recente Vlaamse geschiedenis. Vaak wordt milieuvervuiling benaderd door een milieurechtelijke bril: in welke mate is de PFOS-vervuiling in strijd met de Vlaamse milieurechtelijke regels, en wie is hiervoor verantwoordelijk? Complementair hieraan kan deze problematiek echter ook door een mensenrechtenbril bekeken worden. In deze bijdrage wordt o.a. nagegaan welke mensenrechtelijke verplichtingen er op de overheid rusten om de gezondheid van de mens te beschermen tegen milieuvervuiling.

Redactieteam

TOO is een gezamenlijke uitgave van de Vlaamse Vereniging voor Omgevingsrecht (VVOR) en Vanden Broele. Achter TOO staat een enthousiast redactieteam van omgevingsprofessionals onder leiding van hoofdredacteur Isabelle Larmuseau.

Leest u TOO al?

Hou met TOO de vinger aan de pols van het omgevingsrecht en het omgevingsbeleid.